Als zwanger worden niet vanzelfsprekend is

 

Kinderwens Zwangerschap dietistenpraktijk Peace N Food

Als je een kinderwens hebt en die in vervulling wilt laten gaan, breekt een spannende periode aan. Misschien droom je stiekem al over de zwangerschap of het kindje. Je staat er vaak nog onbezonnen in en dat is heel mooi. Geniet van die onbezonnenheid!

 

Niet direct zwanger

Maar als de wens langer op zich laat wachten kan de wanhoop toeslaan. Iedere keer weer een teleurstelling als de menstruatie weer doorbreekt of de zwangerschapstest negatief is. Weer een tegenslag die je moet verwerken. Het zwanger worden kan dan emotioneel behoorlijk zwaar worden.

Het kan zijn dat je net als mij verwezen wordt naar de gynaecoloog. Dat gaf mij weer hoop, want ze kunnen tegenwoordig gelukkig heel veel. Toch heb ik eerlijk gezegd het fertiliteitstraject onderschat. Ik vond het emotioneel wel zwaar, omdat ik er steeds weer mee geconfronteerd werd dat het zwanger worden niet vanzelfsprekend was. Ook verloor ik soms het vertrouwen in mijn lichaam en was ik bang dat mijn lichaam een te grote klap had gehad door mijn verleden met anorexia. Gelukkig ben ik nu de trotse moeder van een gezond jongetje van 2 jaar en een vrolijk meisje van 5 maanden! 

 

Voeding bij zwangerschapVoeding bij zwangerschap

Een gezond gewicht en een gezonde leefstijl kunnen helaas geen wonderen verrichten, maar belangrijk is het zeker wel. Het heeft bij mij in ieder geval wel bijgedragen aan het krijgen van een normale cyclus. Niet te veel stress hebben en positief proberen te blijven is daarnaast ook belangrijk. Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Dat lukt niet altijd en gaat vaak met vallen en opstaan. Dat mag ook!