Zomerkriebels

Oh wat heerlijk dat het weer lente is en straks weer zomer wordt. Lekker weer naar buiten en wandelen, fietsen of gewoon even buiten zitten in de zon. Wat knap ik daarvan op! Heb jij dat ook? Het is trouwens niet alleen vanwege de zon en de warmte dat ik mij verheug op de lente en de zomer. Ook van zomerfruit, ijs, milkshakes en lekkere salades word ik blij.

Vorig jaar heb ik regelmatig zelf een milkshake gemaakt en dat smaakt heel goed! Dit recept deel ik dan ook graag met jullie.

 

Bananen-aardbeien milkshake


Ingrediënten voor 2 grote glazen
2 bananen
125 gram aardbeien (diepvries)
150 ml volle melk
200 ml volle yoghurt
Evt. een half theelepeltje vanille aroma

 

Bereiding


Snijd de bananen in dunne plakjes. Verdeel de bananen over 2 diepvrieszakjes en leg de zakjes 3 uur in de vriezer. Haal de bananen na ongeveer 3 uur uit de vriezer en maal dit samen met de aardbeien tot een gladde massa. Voeg de yoghurt en melk toe en evt. het vanille aroma en meng het geheel tot een egale massa ontstaat. Schenk de milkshake in grote glazen en smullen maar :-)
Tip: Wil je de milkshake liever wat dunner, voeg dan meer melk toe en minder yoghurt. Wil je de milkshake liever wat dikker, voeg dan juist meer yoghurt toe en minder melk.