Overgewicht óf ondergewicht?

Overgewicht, obesitas en ondergewicht kunnen zorgen voor gezondheidsproblemen. Overgewicht en obesitas kan o.a. leiden tot diabetes, hoge bloeddruk, gewrichtsklachten en verminderde vruchtbaarheid. Ondergewicht kan ook nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een verminderde weerstand, vermoeidheid, haaruitval en verminderde vruchtbaarheid.

 

Overgewicht of ondergewicht in het dagelijks leven

Naast de lichamelijke gevolgen kunnen beide ook een grote impact hebben op het dagelijkse leven. Zowel overgewicht als ondergewicht wordt niet altijd alleen maar veroorzaakt door gewoonweg te veel eten of te weinig eten. Dat vind ik te kort door de bocht, omdat er ook andere oorzaken een rol kunnen spelen. Hierbij kun je denken aan emoties, zoals verdriet, stress, maar ook pijn of een medisch probleem kan een oorzaak zijn.

 

Hulp bij overgewicht of ondergewicht

Heb jij last van jouw overgewicht of ondergewicht? Heb jij last van emotie-eten of overeten/eetbuien? Kun jij door spanning/verdriet niet eten? Wil jij graag op een gezonde manier afvallen of aankomen en weer lekker in je vel komen te zitten? Neem dan contact met mij op of plan een afspraak voor een intake. Dan gaan we samen kijken hoe we jou kunnen helpen!