Intuitief Eten

Intuïtief Eten is een wetenschappelijk onderbouwde anti-dieet methode, die ontwikkeld is door twee Amerikaanse diëtisten. Het heeft een gewichtsneutrale benadering. Hoe vaak wordt er wel niet onterecht een link gelegd tussen gezondheid en BMI. We leven helaas in een maatschappij waarin slank zijn nog steeds als beter en gezonder wordt gezien dan dik zijn. Dit is volledig onterecht en dat blijkt ook uit wetenschappelijke onderzoeken.

 

Intuïtief Eten is een tegenbeweging, die kan helpen bij het krijgen van een gezonde relatie met eten, zowel fysiek als mentaal. Het kan helpen bij mensen die (veel) gedieet hebben en/of mensen die een verstoorde relatie hebben met eten en met hun lichaam. Maar eigenlijk bij iedereen die klaar is met diëten en het volgen van eetschema's en met het voeren van een continue strijd met eten, emotie-eten en het lichaamsgewicht. De focus ligt niet op het gewicht of op afvallen, maar op gedragsverandering vanuit wat voor jou belangrijk is!

 

Het gaat uit van 10 principes, waarin je o.a. leert om afscheid te nemen van diëten, eetregels, in contact te komen met signalen van honger en verzadiging en je verstoord eetgedrag gaat aanpakken, zoals restrictief eten, eetbuien en emotie-eten.

 

Als je intuitief gaat eten zul je merken dat je weer meer kunt genieten van eten en in algemene zin meer uit jouw leven kunt halen, omdat de hoofdfocus niet meer op gewicht en eten ligt!