Peace N' Food

 

Waar staat de naam Peace N' Food eigenlijk voor?

Eigenlijk zegt de naam al veel, namelijk vrede sluiten met je lichaam en voeding. Het leren accepteren van je lichaam en niet continue in strijd moeten zijn met wat je wilt eten en wat je (niet) mag eten van jezelf. Je kent het misschien wel! Gezondheid betekent voor mij namelijk niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal gezond zijn. Door op een negatieve manier bezig te zijn met je lichaam en voeding kan het een obsessie worden. Bij Peace N' Food wordt dan ook niet gewerkt met diëten en lijstjes wat je 'moet' en niet 'mag' eten. Nee, daar doe ik niet aan! Acceptatie van jezelf, bewustwording van jouw (eet)gedrag en 'gezond' leren eten op intuïtive wijze zijn de rode draden in de behandeling. Het eetpatroon is namelijk heel persoonlijk en standaarden bestaan niet!

 

 

Diëtist bij Peace N' Food  

Ik ben Bianca Besselink, in 2015 afgestudeerd als diëtist aan de Haagse Hogeschool. Daarna heb ik 1 jaar gewerkt in een zelfstandige diëtistenpraktijk waar ik veel ervaring opgedaan heb. Sinds oktober 2016 ben ik de trotse eigenaar van Peace N' Food en heb ik een passie voor het coachen van mensen in hun leefstijl. Ik krijg heel veel voldoening als ik zie dat mensen hun gedrag duurzaam kunnen veranderen, op een manier die voor hun goed voelt! 

 

 

Ervaringsdeskundige eetstoornissen

In het verleden heb ik helaas vele jaren last gehad van een eetstoornis. Dat was een heel nare en zware periode, maar gelukkig ben ik het gevecht aangegaan. Het leren accepteren van mijn lichaam en mezelf als persoon was hierbij heel belangrijk. Maar dat was niet gemakkelijk! Ik weet dan ook als geen ander hoe moeilijk het is om te leven met een eetstoornis en ervan te herstellen! 

Maar ik weet ook dat herstel mogelijk is en je geen eetstoornis nodig hebt om het leven aan te kunnen. Uiteindelijk maakt het je alleen maar sterker! Bij Peace N' Food wil ik een ander, die last heeft van een eetstoornis dan ook graag helpen om de touwtjes weer in eigen handen te durven nemen!

 

 

Werkervaring, cursussen en bij- en nascholingen van Bianca

Mijn leergierige karakter en mijn grote drive om kwaliteit te willen leveren zorgen er beide voor dat ik mezelf wil blijven ontwikkelen als diëtist en als persoon. Om die reden heb ik ook bijna 2 jaar als diëtist gewerkt bij een eetstoorniscentrum. Hier heb ik heel veel ervaring opgedaan! Verder heb ik in de afgelopen jaren onderstaande bijscholingen en trainingen gevolgd:

 

Masterclass Intuïtief Eten via Centrum voor Intuïtief Eten, 2022

 

Verdieping Matrix (ACT), Heidi Stiegelis van ETEN=GEDRAG, 2021

 

Acceptance Commitment Therapy (ACT), Heidi Stiegelis van ETEN=GEDRAG, 2020

 

Positieve psychologie, Psydi Scholingen, 2016

 

Coginitieve Gedragstherapie, Psydi Scholingen, 2017

 

 

Ik ben aangesloten bij de NVD (Nederlandse Vereniging van Diëtisten) en sta kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).