Goede voornemens - Blue Monday

 

Inmiddels zitten we alweer 2 weken in 2020! Wat gaat de tijd toch snel! Veel mensen zijn vol goede moed gestart met hun goede voornemens! Jij ook?

 

Met het hebben van goede voornemens is niets mis. Maar heel vaak zijn deze voornemens niet haalbaar. Misschien herken je het wel, dat je nog liever vandaag dan morgen je hele eet- en leefpatroon om wilt gooien. ‘Ik moet stoppen met roken, gezonder gaan eten en meer bewegen.’

 

Ook ik moet eerlijk bekennen dat er bij mij in het nieuwe jaar ook wel eens gedachten ontstaan over gezonder willen eten en meer willen sporten. Maar gelukkig kom ik er dan snel op uit, dat ik dat helemaal niet wil en over het algemeen tevreden ben over hoe ik leef en eet.

 

Dus stel jezelf de vraag of dit echt allemaal moet van jezelf? En als je wel wat wilt veranderen, of jouw doelen wel realistisch en haalbaar zijn? Bij veel van ons namelijk niet. We laten ons vaak opjutten en verleiden door de reclames en acties van sportscholen, supermarkten en drogisterijen om gezonder te gaan eten en af te vallen. Mensen gaan heel fanatiek en enthousiast (vaak iets te) van slag, maar houden dit vaak maar een aantal weken vol.

 

Daar komt o.a. de term Blue Monday vandaan – de meest deprimerende dag van het jaar. Dit is de 3e maandag in januari (20 januari 2020). Veel goede voornemens zijn ‘mislukt’, vakanties zijn nog ver weg en de dagen zijn nog koud en donker. Ik geloof hier persoonlijk niet zo in, maar ik kan me wel voorstellen dat goede voornemens rond deze periode niet meer vol te houden zijn.

 

Natuurlijk is er helemaal niets mis mee met iets willen veranderen in je eet- of leefpatroon, maar dit hoeft niet van de ene op de andere dag. Je mag jezelf echt de tijd geven om je gedrag te veranderen, want dit is nou eenmaal niet makkelijk! Daarnaast kun je hier het hele jaar door mee beginnen. Dat hoeft niet alleen maar in januari!

 

Bedenk wat je wilt veranderen, waarom en welke kleine stappen je kunt zetten om jouw doelen te bereiken.

 

Heb je hier hulp bij nodig, neem dan contact op of maak een afspraak.

 

Veel succes!