Diëtistenpraktijk Peace N' Food

 

Waar staat de naam Peace N' Food eigenlijk voor?

Eigenlijk zegt de naam al veel, namelijk vrede sluiten met je lichaam en voeding. Het leren accepteren van je lichaam en niet continue in strijd moeten zijn met wat je wilt eten en wat je (niet) mag eten van jezelf. Je kent het misschien wel! Gezondheid betekent voor mij namelijk niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal gezond zijn. Door op een negatieve manier bezig te zijn met je lichaam en voeding kan het een obsessie worden. Bij Peace N' Food wordt dan ook niet gewerkt met diëten en lijstjes wat je 'moet' en niet 'mag' eten. Nee, daar doe ik niet aan! Acceptatie van jezelf en gezond leren eten op gevoel zijn de rode draden in de behandeling. Het eetpatroon is namelijk heel persoonlijk en standaarden bestaan niet!

 

Diëtist bij Peace N' Food  

 

Mijn naam is Bianca Besselink, 36 jaar en in 2015 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Haagse Hogeschool. Daarna heb ik 1 jaar gewerkt in een zelfstandige diëtistenpraktijk waar ik veel ervaring opgedaan heb. Sinds oktober 2016 ben ik de trotse eigenaar van Peace N' Food.

Dietist Bianca Besselink in Deventer. Eigenaresse Dietistenpraktijk Peace N Food

 

Ervaringsdeskundige eetstoornissen

 

In het verleden heb ik helaas vele jaren last gehad van een eetstoornis. Dat was een heel nare en zware periode, maar gelukkig ben ik het gevecht aangegaan. Het leren accepteren van mijn lichaam en mezelf als persoon was hierbij heel belangrijk. Maar dat was niet gemakkelijk! Ik weet dan ook als geen ander hoe moeilijk het is om te leven met een eetstoornis en ervan te herstellen! 

Maar ik weet ook dat herstel mogelijk is en je geen eetstoornis nodig hebt om het leven aan te kunnen. Uiteindelijk maakt het je alleen maar sterker! Bij Peace N' Food willen wij een ander die last heeft van een eetstoornis dan ook graag helpen om de touwtjes weer in eigen handen te durven nemen!

 

Werkervaring, cursussen en bij- en nascholingen

 

Mijn leergierige karakter en mijn grote drive om kwaliteit te willen leveren zorgen er beide voor dat ik mezelf wil blijven ontwikkelen als diëtist en als persoon. Om die reden heb ik ook bijna 2 jaar als diëtist gewerkt bij een eetstoorniscentrum. Hier heb ik heel veel ervaring opgedaan! En in september 2020 ga ik starten met de 4-daagse training Acceptance and Commitment Therapy (ACT): Eten=Gedrag. 

Daarnaast heb ik in de afgelopen jaren al verschillende bij- en nascholingen gevolgd:

 

Grip op Koolhydraten (GOK), Yvonne Lemmers, 2016 

 

Positieve psychologie, Psydi Scholingen, 2016

 

Coginitieve Gedragstherapie, Psydi Scholingen, 2017

 

NVD en kwaliteitsregister 

 

Ik ben aangesloten bij de NVD (Nederlandse Vereniging van Diëtisten) en sta kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).